Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemački gigant

Volkswagen gasi proizvodnju širom Evrope

vw334

U međuvremenu, većina ostalih Volkswagenovih pogona u Njemačkoj i drugim evropskim zemljama priprema se da takođe obustavi radi, na najmanje 2-3 sedmice

Njemački auto-gigant zaustaviće zbog pandemije svoje pogone u Italiji, Portugalu, Slovačkoj i Španiji i čime će se pridružiti mnogim proizvođačima koji su to već učinili, kao što su FCA i PSA.

Koronavirus već sada ozbiljno pogađa auto-industriju, pa su mnogi proizvođači automobila u Evropi prinuđeni da privremeno zaustave fabričke trake.

Volkswagen grupacija je odlučila da i prije kraja ove radne sedmice zatvori svoja postrojenja u Portugalu, Slovačkoj i Španiji, dok su pod istim mjerama i fabrike Lamborghinija i Ducatija – dva italijanska brenda koja su u vlasništvu njemačke automobilske grupe.

U međuvremenu, većina ostalih Volkswagenovih pogona u Njemačkoj i drugim evropskim zemljama priprema se da takođe obustavi radi, na najmanje 2-3 sedmice.

“Ova godina će biti veoma teška. Pandemija nas je stavila pred do sada nepoznat operativni i finansijski izazov. U isto vrijeme, postoji velika zabrinutost zbog trajnih ekonomskih posljedica”, rekao je prvi čovjek Volkswagena, Herbert Dis.