Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Zeleno čudovište” ima dva motora i 1600 konjskih snaga (FOTO+VIDEO)

golf

Baza obožavatelja Volkswagen Golf GTI-ja zaista je ogromna, a zaljubljenici u ovaj automobil prave razne varijacije u dizajnu i funkcionalnosti svojih ljubimaca. Kozmetičke, ali i one koje daju dodatnu snagu i brzinu.

Međutim, ovo “zeleno čudovište”, kako su ga neki nazvali, kombinira sve to. Ipak, umjesto zamjene motora, vlasnik je dodao još jedan!

Pod haubom ovog GTI-ja naći ćete VR6 motor sa turbo pogonom, nešto što nije neuobičajeno na VW sceni. Ipak, kad pogledate u gepek, ugledat ćete nesvakidašnji prizor – još jedan turbo VR6!

U kombinaciji, ova dva motora proizvode 1.600 konjskih snaga (1.193 kilovata), a mogu se koristiti pojedinačno ili zajedno.

Vozač ove zvijeri objasnio je da može koristiti samo prednji ili samo zadnji pogon, a čak se odvojeno i koči prednjim i zadnjim dijelom.

Očekivano, ovaj auto ide jako brzo. U videu se vidi kako dostiže brzinu od 295.7 kilometara na sat u vožnji koju je vozač opisao “zastrašujućom”.

Vlasnik kaže da je automobil još uvijek u procesu dorade, te da će se pojaviti još jači i biti jedna od najmoćnijih kreacija ikad viđenih.

U nastavku pogledajte video snimak jedne od utrka.