Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ne farbaju treću klasu limova i kupce, i to im se višestruko vraća

Disk Zivinice

Ono što Disk izdvaja od ostalih na tržištu limenih krovova u BiH jeste kvalitet materijala od kojeg se izrađuju njihovi proizvodi, kao i kvalitetne prateće garancije za proizvode koje su u skladu sa EU normama.

Jedini su zastupnici za Bosnu i Hercegovinu dvije fabrike koje su među 20 vodećih proizvođača limova u svijetu i jedini na bh. tržištu koji kupuju direktno od fabrike koja je proizvođač limova, što je kako kažu veliki uspjeh kako za njihovu firmu, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Vizija firme je uvođenje najsavremenijih tehnologija u proizvodnji limenih krovova, te praćenje evropskih trendova i parametara po pitanju kvaliteta proizvoda i načinu organizovanja poslovanja.

“Naša misija je proizvodnja prepoznatljivih, visokokvalitetnih proizvoda koji će kako kvalitetom tako i cijenom zadovoljiti i one najzahtjevnije kupce“, poručuju iz kompanije Disk.

U ponudi ove kompanije možete naći materijale različitih kvaliteta, sa nanosima cinka od 140 gr pa do 270 gr/m2. Svi proizvodi imaju EUR 1, dakle evropskog su porijekla i svi su u prvoj klasi. Garancije se izdaju na boju i koroziju, a dužina garancije zavisi od kvaliteta materijala, pa su tako u ponudi  materijali sa garancijama od: 8, 10, 15 do nevjerovatnih 30 godina kako za nijansu boje, tako i za koroziju.

Što se tiče distribucije proizvoda, Disk Živinice ima saradnike u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Brza proizvodnja i isporuka proizvoda su još jedna od prednosti ove kompanije. Najčešće je potrebno svega 24 sata od narudžbe proizvoda do isporuke istih na adresu kupca.

Kompanija Disk proizvode distribuira i u inostranstvo, najčešće u zemlje Zapadne Evrope. S obzirom da imaju proizvode koji su među najkvalitetnijim na svijetu, i koji se na tržistu Evropske Unije mogu naći, ali po dosta većim cijenama, veliki broj ljudi se odlučuje kupiti te iste proizvode upravo u ovoj živiničkoj firmi i onda ih izvesti. Najčešći proizvod koji se izvozi je lim u obliku crijepa HPS 200 Ultra, koji u Bosni i Hercegovini ima fabričku garanciju 30 godina, dok u zemljama Zapadne Evrope ima garanciju 40 godina.

Disk je generalni zastupnik fabrike MMK Metalurgy za cijel region, tako da u posljednje vrijeme izvoze ravne limove i na tržište Hrvatske, Srbije, a imaju u planu proširiti se i na sve zemlje regiona.


Kompanija Disk d.o.o. osnovana je 1996. godine sa sjedištem u Živinicama. Početna djelatnost kompanije bila je trgovina građevinskim materijalima. Postepenim razvojem i u želji da se odgovori potrebama kupaca na tržištu Bosne i Hercegovine, kao i šire, u kompaniji Disk  odlučuju da pokrenu vlastitu proizvodnju. Danas su firma specijalizirana za proizvodnju limenih krovova i fasada, i među vodećim su u toj djelatnosti.