Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezabilježena situacija u Sarajevu

Radnici gaze Miljacku da dođu do radnih prostorija, vlasnik tvrdi da je zarobljen

Vlasnik Agencije "Poslovnost" Sead Bajrić ostaće na svom radnom mjestu čime je onemogućeno dostavljanje hrane i gladovat će dok se ova nezakonitost ne riješi, kaže se u saopćenju

Nakon što je radnicima jučer onemogućen pristup poslovnoj zgradi u ulici Kotromanića 48, a u krugu dvorišta postavljeni montažni blokovi i dovedeni zaštitari, koji će “čuvati” taj zid kako se ne bi desilo da radnici preskačući prepreku dođu do svojih radnih mjesta, danas su na lice mjesta izašle nadležne inspekcijske službe. Međutim, situacija se nije poboljšala, a vlasnik Agencije “Poslovnost” Sead Bajrić tvrdi da je zarobljen u objektu.

– Od srijede 02.09.2020. godine vlasnik Agencije “Poslovnost” je zarobljen na svom radnom mjestu tako da je primoran da bude u prostorijama Agencije “Poslovnost”. Po instrukcijama vlasnika firme “Brend” onemogućen mu je izlazak iz prostorija jer poslije toga neće imati nikakav pristup u poslovne prostorije. Vlasnik Agencije “Poslovnost” Sead Bajrić ostaće na svom radnom mjestu čime je onemogućeno dostavljanje hrane i gladovat će dok se ova nezakonitost ne riješi, kaže se u saopćenju Agencije “Poslovnost”.

Naš fotoreporter Damir Begović zabilježio je nesvakidašnju situaciju sa druge strane zgrade u kojoj je smještena Agencija “Poslovnost”. Prema onome što se može vidjeti radnici su uz samu Miljacku postavili ljestve pokušavajući doći do svojih poslovnih prostorija.

Radnici ove Agencije, koja se bavi knjigovodstvenim uslugama posebno su zabrinuti da će biti spriječeni da dođu do poslovnih knjiga i računara, a prije krajnjeg roka za podnošenje PDV prijava. Prema onome što se jučer moglo čuti “Poslovnost” ima oko 800 klijenata i postoji mogućnost da sve ove firme kasne sa PDV prijavama i plaćanjem jer su fizički spriječeni da dođu do dokumentacije i završe svoj posao.