Kultura

predstava

“Ajmo na fuka” na repertoaru HNK Mostar u četvrtak

08/09/2021

"Ajmo na fuka" govori o dvojici mostarskih ratnika koji, iako na suprotnim stranama u ratu, u nebeskom boravištu moraju zajedno naučiti govor specifične povijesne težine i otvoreno ne pokazati mržnju jedan prema drugom

Predstava “Ajmo na fuka” na repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru je u četvrtak, 9. septembra, s početkom u 20 sati.

Kada su autor i redatelj predstave Dragan Komadina i glumci HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar Robert Pehar i Saša Oručević prije šest godina krenuli ‘grebati’ po strukturi komada, nisu ni očekivali kako će predstava imati ovako dugovječan repertoarski život, odličnu prihvaćenost kod publike, ne samo u domicilnim teatarskim kućama u Mostaru, nego i širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske, pa čak i u Pragu, Brnu i Beču. Osim publike, ova kultna predstava osvajala je i nagrade, a o njoj je objavljen i znanstveni rad, navodi se u najavi predstave.

“Ajmo na fuka” govori o dvojici mostarskih ratnika koji, iako na suprotnim stranama u ratu, u nebeskom boravištu moraju zajedno naučiti govor specifične povijesne težine i otvoreno ne pokazati mržnju jedan prema drugom.

U ponedjeljak, 13. rujna, kazališna karavana s ovom predstavom kreće u Konjic, gdje će gostovati na Festivalu glumca BiH. Nakon toga, u subotu, 18. rujna, s početkom u 18.30 bit će besplatno izvedena u HNK Mostar u okviru festivala Open City Mostar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.