Kultura

Ambasada Turske donirala Gazi Husrev-begovoj biblioteci 200 knjiga

20/01/2017

Ured savjetnika za kulturu i turizam ambasade Republike Turske u BiH, Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevo uručio je donaciju knjiga, javlja Anadolu Agency (AA).

Soner Sahin, ataše za kulturu i turizam Ureda u ambasadi Republike Turske u BiH uručio je 200 knjiga različitih žanrova Osmanu Laviću, direktoru Gazi Husrev-begove biblioteke.

Uz zahvalnost na uručenoj donaciji domaćini su istakli uspješnu dugogodišnju saradnju Ureda savjetnika za kulturu i turizam ambasade Republike Turske i Gazi Husrev-begove biblioteke.

Naglašeno je da će knjige koje je donirao ured biti od velike koristi za korisnike usluga biblioteke, naročito imajući u vidu činjenicu da je u čitaonici smješten kutak turske književnosti.

Među doniranim djelima su knjige iz oblasti književnosti, historijske literature, kao i udžbenici namijenjeni izučavanju osmanskog i modernog turskog jezika.

Turski romani su inače, izloženi u posebnom kutku u čitaonici Gazi Husrev-begove biblioteke.

Domaćini su istakli da je ova donacija knjiga jako važna i zbog činjenice da se njome značajno obogaćuje fond biblioteke literaturom na modernom turskom, kao i na osmanskom turskom jeziku.

Komentari