Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tomislavgrad

Antonela Malić pobjednica muzičke manifestacije “Prvi glas Duvna 2019.”

antonela malic

Na spomenutome takmičenju uz pratnju benda Afrodita nastupilo je ukupno 10 izvođača amatera s područja tomislavgradske općine

Antonela Malić iz Tomislavgrada sveukupna je pobjednica muzičke manifestacije “Prvi glas Duvna 2019.”, koja se 3. i 4. januara održavala u dvorani Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu.

Ona je sinoć, druge večeri manifestacije, nastupila s pjesmom “Tuga dolazi kasnije” od Tine Vukov, te je svojim nastupom privukla najveći broj glasova posjetitelja koji su za vrijeme takmičenja mogli birati svog favorita.

Podsjećamo, pobjednica prve večeri tomislavgradske muzičke manifestacije, održane u četvrtak, prema ocjeni žirija kojeg su činili osobe iz svijeta muzike s prostora općine Tomislavgrad, je Anamarija Čavarušić koja je nastupila s pjesmom Allelujah, od Alexandre Burke.

Na spomenutome takmičenju uz pratnju benda Afrodita nastupilo je ukupno 10 izvođača amatera s područja tomislavgradske općine dok su kao gosti u međunatjecanju nastupili tomislavgradski bendovi Afrodita, Dinaridi te Mona i profiteri.

Generalni pokrovitelj manifestacije je općina Tomislavgrad, Ministarstvo obrazovanja kulture i sporta te Ministarstva finansija Kantona 10 dok suorganizatori Kulturno informativni centar (KIC) Tomislavgrad i bend Afrodita.