Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Dani pozorišta” u Bratuncu: Djeca uživala u predstavi

Братунац – “Дани позоришта”

Četvrte večeri kulturne manifestacije “Dani pozorišta” u Bratuncu Pozorište “Maslačak” iz Bijeljine izvelo je predstavu za djecu “Kafina, cura fina”, u kojoj su uživali mališani iz Bratunca koji su predstavu pratili pažljivo i u velikom broju.

Predstava je urađena po tekstu Jovana Jovanovića Zmaja i govori o kralju, njegovoj kćerki i razbojniku, budućem princu kojem će na kraju dati ruku svoje kćerke.

U prethodne tri večeri izuzetno uspješne nastupe na bratunačkoj pozornici imali su poznati beogradski glumac Goran Sultanović, Pozorište mladih iz Zvornika i Amatersko pozorište LJubovija.

Direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković kaže da “Dane pozorišta” organizuju kako bi omogućili onima koji vole pozorište da nekoliko večeri uživaju u pozorišnim predstavama, a da se mladi upoznaju o ovoj vrsti umjetnosti.

“Raduje nas da je među posjetiocima, a posebno sinoć, većina mladih, a naša želja je upravo da približimo pozorišta mladima”, rekao je Petković Srni.

Ova pozorišna manifestacija organizovana je zahvaljujući pozitivnom poslovanju Doma kulture u prošloj godini i uz pomoć kompanija “Gros”, “Tehnički remont” i benzinske pumpe “Rankić.

“Obezbijedili smo sredstva i odlučili da organizujemo `Dane pozorišta` da bismo obogatili kulturnu ponudu i sadržaje u ovom mjestu”, istakao je Petković.

On kaže da su “Dani pozorišta” doprinos promociji pozorišne kulture u ovoj sredini.

Ulaz za sve predstave je besplatan.

Večeras u 20.00 časova glumac Ninoslav Ćulum će izvesti monodramu “Petar Pepo Bandić”.

Sutra, na zatvaranju manifestacije, bratunačkoj publici predstaviće se glumci ovdašnjeg Amaterskog pozorišta “Milica Topalović” predstavom “Pozdravi nekog”.