Kultura

mostarski teatar mladih

Dječji dramski studio eMTeeM-a publici u Mostaru izvodi predstavu “Sjetva”

26/05/2022

Bit će to treća izvedba predstave koja je na Festivalu dječjeg teatra BiH u Gračanici dobila nagradu za predstavu u cjelini po ocjeni stručnog žirija

Dječji dramski studio Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) predstavit će se mostarskoj publici s predstavom “Sjetva”, nastaloj po motivima mikrodrame Jacquesa Larochea, u petak, 27. maja, u eMTeeM-u s početkom u 19 sati.

Autorica i redateljica predstave je Emina Kovačević, kostimograf je Armin Ćosić, autor muzike  Ajdin Pandur, svjetlo i asistent režije Ali Kamer Aksoy, a dizajn plakata uradila je Amina Suljić.

U predstavi glume Hana Kajan, Benjamin Peco, Lejla Jazvin, Sarah Zlomušica, Lana Remetić, Henna Korjenić, Emina Bostandžić, Zara Dželilović, Sheerin Alihodžić, Hana Repeša, Amani Mezić, Asja Bakamović i Arduana Macić.

Bit će to treća izvedba predstave koja je na Festivalu dječjeg teatra BiH u Gračanici dobila nagradu za predstavu u cjelini po ocjeni stručnog žirija, a dječji žiri publike predstavu “Sjetva” proglasio je najboljom predstavom Festivala. Uz to stručni žiri dodijelio je Emini Kovačević nagradu za umjetničko-pedagoško vodstvo.

Sutrašnja izvedba, na koju je ulaz slobodan, prilika je da zajedno čestitamo mladim glumcima na ovom velikom uspjehu i istovremeno ih potaknemo na nove stvaralačke izazove, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.