Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Film “Dom” u takmičarskom programu dva međunarodna filmska festivala

Film Dom

Dokumentarni film “Dom”, redatelja Zdenka Jurilja i producentske kuće Kadar iz Širokog Brijega, sudjelovat će na dva međunarodna filmska festival, i to u Poreču i Beogradu.

Film koji se bavi deložacijama socijalno ugroženih porodica po Hrvatskoj, i koji kako u svojoj preporuci navodi urednik Dokumentarno.net Hrvoje Krstičević, “skalpelski zarezuje do same ključne kosti hrvatsku pravnu nakaradnost i eksplicitnošću scena snimljenih na terenu hvata za gušu i ne pušta do samog kraja”.

Film “Dom” na petodnevnom “Poreč dox festivalu” naći će se među petnaest filmova recentne hrvatske i svjetske produkcije.

Festival filma “Slobodna zona”, održava se ove godine u tri grada Beogradu, Nišu, i Novom Sadu u razdoblju od 1. do 6. decembra. Film “Dom” prikazat će se 2. decembra u Arti kinu Kolarac u Beogradu, u selekciji koja nosi naziv “Cross Media Zone”, a koja je posvećena angažirovanom dokumentarnim i igranim projektima koji kombiniraju aktivizam i najsuvremenije digitalne tehnologije s filmskim izrazom.

Inače, film “Dom” dobio je posebno priznanje međunarodnog stručnog žirija 23. Sarajevo film festival, sudjelovao je u natjecateljskim programima Liburnije film festivala i na Tuzla film festivalu.