Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

arka centar

Izložba “Obrisi trenutaka” akademskog slikara Adija Karaila

264561108_189137296762799_261646391174109380_n

Autor se na izložbi predstavlja sa slikama i crtežima koji su izvedeni tradicionalnom tehnikom ulje na platnu, ali i koristeći se novim medijima u istraživanju mogućnosti i jednog i drugog izraza

Izložba “Obrisi trenutaka” akademskog slikara Adija Karaila bit će otvorena u galeriji Arka Art & Education Centra u nedjelju u 18.00 sati.

Autor se na izložbi predstavlja sa slikama i crtežima koji su izvedeni tradicionalnom tehnikom ulje na platnu, ali i koristeći se novim medijima u istraživanju mogućnosti i jednog i drugog izraza. Polje interesovanja umjetnikovih djela je prikaz sadašnjosti, jednog trenutka, a kao glavni motiv izdvojen je čovjek.

Preispitujući motive iz naše svakodnevnice, obični trenutci postaju tema njegovih radova , te umjetnik kroz raznolik odabir medija traži svoj izraz, otkrivajući nešto novo, neistraženo, u već ustaljenim i dobro poznatim životnim scenama.

Adi Karailo rođen je u Sarajevu 1990. godine. Završio je diplomski i postiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku slikarstvo u klasi prof. Nusreta Pašića. Dobitnik je priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu kao najbolji student Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu prvog i drugog ciklusa studija. Pored samostalne izlagačke aktivnosti, učesnik je i brojnih kolektivnih izložbi i drugih kulturnih događaja u inostranstvu i u Bosni i Hercegovini. Zaposlen je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u zvanju višeg asistenta na Odsjeku slikarstvo. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Živi i radi u Sarajevu.