Kultura

Cultural Collisions – Bosnia and Herzegovina

Izložba u mostarskoj Kosači – spoj fizike i digitalne umjetnosti

06/03/2021

Na izložbi će biti predstavljeno 18 naučnih i umjetničkih plakata koji postaju mjesto susreta nauke i umjetnosti, govore o sponi fizike i digitalne umjetnosti

Izložba Cultural Collisions – Bosnia and Herzegovina bit će otvorena u ponedjeljak, 8. marta, u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru, s početkom u 19 sati.

Riječ je o dodatnoj aktivnost istoimenog projekta koji organiziraju CERN/ Austrian Cultural Forum Sarajevo/ DAAD-CONNECT2020/ ORIGIN u suradnji s međunarodnim i lokalnim znanstvenicima i umjetnicima u svrhu promoviranja interdisciplinarnog dijaloga znanosti i umjetnosti u 6 gradova u BiH, i to u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Gradačcu i Mostaru, priopćili su iz Kosače.

U projekt su aktivno uključeni i učenici mostarske Gimnazije fra Grge Martića uz stručno vodstvo profesorice fizike Antonije Topić, uz znanstvenu podršku dr. sc. Jadranka Batiste i umjetničku suradnju s mr. art. Vesnom Sušac s FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru, kao predstavnici iz Mostara.

Na izložbi će biti predstavljeno 18 naučnih i umjetničkih plakata koji postaju mjesto susreta nauke i umjetnosti, govore o sponi fizike i digitalne umjetnosti.

U sklopu izložbe, u srijedu, 10. marta, u Galeriji kraljice Katarina Kosača u 19 sati održat će se i interaktivna radionica – predstavljanje projekta za sve zainteresirane učenike srednjih škola. Radionicu o ovoj aktualnoj temi interdisciplinarnosti fizike i umjetnosti predvode učenici Gimnazije fra Grge Martića s ciljem poticanja svojih vršnjaka na ovakve i slične projekte, navodi se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.