Kultura

mostar

Izložba Vatroslava Kuliša “VATRA – Kritička retrospektiva, 1991. – 2021.”

13/10/2021

Izložba se organizira u partnerstvu s Nacionalnim muzejom moderne umjetnosti u Zagrebu, gdje je prethodno bila postavljena prošle godine

Sveučilište u Mostaru (SUM) organizira retrospektivnu izložbu hrvatskog umjetnika Vatroslava Kuliša pod nazivom “VATRA – Kritička retrospektiva, 1991. – 2021.” koja će biti otvorena u petak, 15. listopada, u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču u 12 sati.

Osim izložbe, popratni program uključuje i razgovor s umjetnikom koji će voditi ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu Branko Franceschi i održat će se u navedenoj galeriji u četvrtak, 14. oktobra, u 11 sati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

Likovni kritičar Milan Bešlić održat će na istom mjestu otvoreno predavanje na temu “Život i djelo Igora Zidića” u petak, 15. oktobra , u 10 sati. Hrvatski povjesničar umjetnosti Igor Zidić autor je monografije o Vatroslavu Kulišu koja je 2010. objavljena u nakladi Školske knjige.

Izložba se organizira u partnerstvu s Nacionalnim muzejom moderne umjetnosti u Zagrebu, gdje je prethodno bila postavljena prošle godine. Kustosi izložbe su Milan Bešlić i Marin Ivanović, a izložba će biti postavljena do 2. prosinca.

Sveučilišna galerija otvorena je za javnost od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati, podsjećaju s mostarskog sveučilišta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.