Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brojne predstave

Kamerni teatar 55 ponovo centar vrhunskih pozorišnih izvedbi

kamerni-teatar-55-fena

Sarajevski Kamerni teatar 55 domaćin je regionalnog festivala RUTA Grupa Triglav od 7. do 13. novembra, kada će se ovdašnjoj publici predstaviti najbolje produkcije pet prestižnih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije

RUTA Grupa Triglav festival će 7. novembra svečano otvoriti dogradonačelnica grada Sarajeva Anja Margetić i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović, a istu će večer biti izvedena kultna predstava Kamernog teatra 55 “Schindlerov lift” u režiji Kokana Mladenovića.

Dramski teatar Skoplje će se predstaviti sarajevskoj publici 9. novembra predstavom “Karmen” u režiji Dejana Projkovskog u Kamernom teatru 55. Kazalište Ulysses će 10. novembra na sceni BKC-a izvesti predstavu “Tko se boji Virginije Wolf?” u režiji Lenke Udovički, u kojoj igra Rade Šerberdžija.

Gradsko pozorište Podgorica 11. novembra izvodi predstavu “Don Kihot” po motivima Miguela de Cervantesa, u režiji Andraša Urbana u Pozorištu mladih. Beogradsko dramsko pozorište će 12. novembra izvesti predstavu “Zelena čoja Montenegra” u režiji Nikite Milivojević u Kamernom teatru 55.

Festival će zatvoriti Mestno gledališče ljubljansko sa predstavom “Iskoristi me pa odbaci” u režiji Gregora Grudena, 13. novembra u Kamernom teatru 55.

RUTA Grupa Triglav festival predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se potaknula interakcija između profesionalaca iz pozorišne struke, ali i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja.

Generalni sponzori festivala su Grad Sarajevo i Triglav Osiguranje, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.