Kultura

umjetnica iz Tomislavgrada

Marija Magdalena Dilber priredila izložbu u Bugojnu

05/11/2019
Sa jedne od njenih prethodnih izložbi u Bugojnu

Ljubav prema slikarstvu ova mlada umjetnica iskazala je još od ranog djetinjstva, a najviše voli, kaže, raditi portrete i pejsaže

Druga samostalna izložba Marije Magdalene Dilber iz Tomislavgrada otvorena je u Bugojnu, u prisustvu brojnih poklonika likovne umjetnosti.

Ljubav prema slikarstvu ova mlada umjetnica iskazala je još od ranog djetinjstva, a najviše voli, kaže, raditi portrete i pejsaže.

Sudjelovala je na nekoliko zajedničkih izložbi, te privukla pažnju javnosti ne samo u svome gradu, već i u sredinama gdje je imala priliku izlagati svoja djela.

– Sve što sam do sada postigla, razlog je da još više napredujem u slikarstvu. Voljela bih da moja djela postanu prepoznatljiva i da se predstavim što većem broju ljubitelja umjetnosti – istaknula je na otvorenju izložbe, koja je prodajnog karaktera.

Svi zainteresirani građani radove Marije Magdalene Dilber mogu pogledati narednih nekoliko dana u Umjetničkoj galeriji Kulturno-sportskog centra Bugojno, s kojim posljednjih godina uspješno sarađuje.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.