Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Book Connect

Međunarodne izložbe kreativaca iz Zenice u Sloveniji

BookConnect na BleduMANJA

Nakon dvije izložbe u Zenici, 3. Međunarodna izložba fotografija „BookConnect“ je u Ljubljani 28.03. u Centru Sonček Šiška u 16:00h, a 4. u Mariboru 29.03. u Univerzitetskoj knjižnici Maribor u 17:00h

Udruženje Kreativci Zenica i njegov CreativeShooting Team razvili su međunarodni projekat BookConnect tokom ljetnih radionica prošle godine, u saradnji sa članovima Saveza uduženja za cerebralnu paralizu Sonček Slovenija, Saveza organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama FBiH – SUMERO i JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-Dobojskog kantona.

Cilj projekta je interakcija Kreativaca i inkluzija partnera kojima je spona i interes – fotografija. Tokom zajedničkog rada polaznici su dobili zadatak da razviju koncept «BookConnect» kojim žele da motivišu ostatak zajednice da više čitaju i međusobno komuniciraju.

Na radionicama se uz isplaniran koncept, podučavaju osobe sa posebnim potrebama da nauče osnove korištenje fotoaparata. U sklopu programa kreiramo radionice u kojima zajednički fotografiramo i kreiramo umjetničke, dokumentarne i edukativne fotografije. Misija ovog projekta jeste osposobljavanje osoba sa posebnim potrebama kako bi stekle osnovne vještine iz fotografije i snimanja video uradaka. Sa ovom projektnom aktivnošću korisnici iz partnerskih organizacija naučili su da sami produciraju fotomaterijale koji će biti prezentovani na izložbama.

Nakon dvije izložbe u Zenici, 3. Međunarodna izložba fotografija „BookConnect“ je u Ljubljani 28.03. u Centru Sonček Šiška u 16:00h, a 4. u Mariboru 29.03. u Univerzitetskoj knjižnici Maribor u 17:00h.

Tom prilikom će biti potpisan Memorandum o saradnji između Sveza Društava Sonček Slovenija i Udruženja Kreativci Zenica te predstavljen katalog „BookConnect“.

Društvena zajednica treba davati jednake mogućnosti svakom pojedincu da se razvija i djeluje na širokom polju. Čovjek može mnogo toga postići ako mu društvo pomogne i pruži moralnu podršku, a takav svijet bi postao mnogo bolje mjesto. Pomjerajući granice čovjek mnogo doprinosi društvu, a to je dužnost koju ima kao član lokalne zajednice. Šireći granice, dobit će novu dimenziju i osjetiti napredak u svim sferama života.