Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Monodrama Josipa Pejakovića od danas na turneji po BiH

19/07/2017

Monodrama „BH STEND-DRP TRAGEDY“, novi komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od naših najvećih glumaca Josipa Pejakovića, nakon fenomenalnog premijernog izvođenja pred brojnom bh. publikom u okviru Festivala „Baščaršijske noći“ u Sarajevu, kreće na turneju po BiH.

– Nakon Sarajeva, turneja kreće večeras u BKC Kalesija, a već sutra predstavu ću izvesti publici u BKC u Gračanici, a potom slijede 21. jula BKC Tuzla, 22. jula Narodno pozorište u Mostaru, 27. jula Žepče u Centru za kulturu, 30. jula Zenica, 3. avgusta Kakanj, i sredinom osmog mjeseca Srebrenik. Želja mi je da ovaj projekat približim publici u svim gradovima u našoj jednoj i jedinoj. Sve to bi bilo nemoguće bez partnera projekta, firme “Turbo Trade“. Za razliku od dosadašnjih predstava u kojima sam govorio u ime drugih ljudi, u ovoj monodrami govorim o sebi, pričam o svom muzičkom angažmanu u travničkoj grupi „Veziri“, nakon čega sam se posvetio glumi, te u svom prepoznatljivom stilu komentarišem našu svakodnevnicu prikazujući dio historije Bosne kroz kritički osvrt i komparaciju s periodom osmanske i austrougarske vladavine, kao i vremenom komunizma i današnje BiH – kaže Josip Pejaković pred nastavak turneje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.