Kultura

CineLink Talks

Može li dokumentarni film mijenjati svijet?

18/08/2020

Razgovor će biti vođen na engleskom jeziku, broj slušalaca ograničen je na 1000, a pitanja će biti moguće postaviti putem chata

Rediteljice Judit Olah i Danijela Štajnfeld, sa rediteljem Đurom Gavranom i producentom Mikeom Lernerom bit će gosti panela Breaking the Silence – the power of documentary to bring change in society, koji će biti održan u okviru programa CineLink Talks 26. Sarajevo Film Festivala.

Panel će biti održan u srijedu, 19. augusta, sa početkom u 15 sati, a publika mu može pristupiti online na platformi Zoom uz meeting ID: 974 9116 8730.

Razgovor će moderirati Rada Šešić, selektorica Takmičarskog programa – dokumentarni film 26. Sarajevo Film Festivala.

Jedna od najvažnijih odlika dokumentarnog filma je mogućnost da se snime i prikažu životne teme važne najširoj publici, smatra Rada Šešić.

Svo troje odvažnih i izrazito talentiranih filmskih autora/ica, koji dolaze iz Mađarske, Srbije i Hrvatske, konkuriraju za Srce Sarajeva u Takmičarskom programu – dokumentarni film ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, sa filmovima POVRATAK U EPIPO (Judit Olah,) ZACIJELI ME (Danijela Štajnfeld) i JEDNA OD NAS (Đuro Gavran,) a poveznica im je ista ili slična tema – seksualno zlostavljanje. Učesnici panela razgovarat će može li dokumentarni film uticati na društvenu svijest, pa čak i inicirati trajne promjene u društvu.

Razgovor će biti vođen na engleskom jeziku, broj slušalaca ograničen je na 1000, a pitanja će biti moguće postaviti putem chata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.