Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muzička akademija u Sarajevu u martu priređuje pet koncerata

Muzicka-akademija-Sarajevo

Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u martu priređuje pet sadržajnih muzičkih događaja, koji imaju za cilj sarajevskoj javnosti ponuditi kvalitetan muzički program.

Prvi koncert pod nazivom Antologija Beethovenovih djela za klavir i violončelo 9. marta u Bošnjačkom institutu proteći će u znaku vrhunske interpretacije eminentnih umjetnika – čeliste Yevgenija Xaviereffa i pijanistice Maje Ačkar Zlatarević, saopćeno je iz Muzičke akademije.

Taj koncert rezultat je saradnje Festivala Sarajevo “Sarajevska zima 2017” i Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu čiji će pomno odabrani repertoar obogatiti muzički repertoar najpoznatijeg bosanskohercegovačkog festivala, ali i Koncertne sezone za 2016/2017. godinu.

Jednako zanimljivo umjetničko iskustvo predstavlja i koncert Students on Stage 15. marta u Muzičkoj akademiji, rezerviran za predstavljanje mladih umjetničkih nada BiH.

U svijet opernih arija i romantičkog lida uvest će nas sopranistica Vedrana Šimić te pijanista Simon Dešpalj, čiju će umjetničku kreaciju publika imati priliku poslušati 22. marta u Bošnjačkom institutu.

Kraj marta rezerviran je za koncert Simfonijskog orkestra Muzičke akademije Univerzita u Sarajevu, 29. marta, ali i na koncertnom podijumu rado slušanih umjetnica Azre Medić (klavir), Belme Alić (violončelo) i Yeon Ju Jeong (violina), 30. marta u Bošnjačkom institutu.

Ulaz na sva koncertna dešavanja je besplatan.