Kultura

nps

Najava tekućeg repertoara Narodnog pozorišta Sarajevo

11/03/2019

U utorak, 26. marta 2019. godine u 19:30 sati, bit će izvedena dramska predstava “Sve se nekako preživi, osim smrti” rađena prema tekstu Ljubice Ostojić u režiji Dine Mustafića

U ponedjeljak, 11. marta 2019. u 19:30 sati. predstavu „Leptir“ u režiji Emira. Z. Kapetanovića, a prema tekstu Aleksandra Radunovića, možete pogledati na maloj sceni NPS, EN FACE.

U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija, Sanela Pepeljak.Broj mjesta je ograničen s toga vas pozivamo da na vrijeme obezbijedite svoje ulaznice!

Baletna predstava “Don Quijote” u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, bit će izvedena u petak, 15. marta, sa početkom u 19:30 sati.

Predstava je rađena na temelju jednog od najvećih književnih djela u historiji svjetske literature “Don Quijote” španskog pisca Miguela de Cervantesa. U predstavi učestvuju solisti i ansambl Balet Narodnog pozorišta Sarajevo.

U subotu 23. marta 2019. godine sa početkom u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo premijerno će biti izvedena opera „La boheme“ rađena na muziku Giacomoa Puccinija u režiji Ivana Lea Leme gosta iz Hrvatske. Sarajevskom filharmonijom dirigovat će Dario Vučić.

U predstavi učestvuju solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska fiiharmonija. Prva repriza je u ponedjeljak, 25. 3. 2019. godine sa početkom u 19:30 sati.

U utorak, 26. marta 2019. godine u 19:30 sati, bit će izvedena dramska predstava “Sve se nekako preživi, osim smrti” rađena prema tekstu Ljubice Ostojić u režiji Dine Mustafića. Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze…Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

U predstavi igraju: Ejla Bavčić-Tarakčija, Izudin Bajrović, Kaća Dorić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Dina Mušanović i Vedran Đekić, Balet NPS i članovi Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.