Kultura

pozorište narodu

Narodno pozorište Sarajevo posebnim programom otvara novu sezonu

28/10/2021

Na velikoj sceni NPS u 19.30 sati bit će održan poseban program otvaranja nove umjetničke sezone i predstavljanja dvogodišnjeg repertoara Drame, Opere i Baleta

Zgrada Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) kao i profili na društvenim mrežama najveće teatarske kuće u Bosni i Hercegovini osvanuli su u novom ruhu, a sve uoči večerašnjeg posebnog programa povodom otvaranja nove umjetničke sezone i predstavljanja dvogodišnjeg repertoara.

Na velikoj sceni NPS u 19.30 sati bit će održan poseban program otvaranja nove umjetničke sezone i predstavljanja dvogodišnjeg repertoara Drame, Opere i Baleta.

Osim toga, u čast stogodišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, JP BH Pošta predstavit će poštansku markicu koja je izrađena upravo sa motivima zgrade Kuće na obali.

Prisutnima će se obratiti ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, generalni direktor JP BH Pošte Mirsad Mujić, predsjednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta Sarajevo Edina Papo, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić, umjetnička diretkorica Drame Vedrana Božinović, umjetnički direktor Opere Leonardo Šarić, Adnan Đindo uime direkcije Baleta i balet-majstor Mia Jahić.

Taj događaj moći će se pratiti i uživo putem Facebook stranice i YouTube kanala NPS, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.