Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udruženje mladih "Trik"

Niz sadržaja na “Arts festu” u Kalesiji

l_fd5720ef4442bb801b218d78aa3f8db3

Dvodnevni festival dio je projekta “Arts fest” koji je podržala Fondacija tuzlanske zajednice

Festival “Arts fest” organiziralo je danas i jučer Udruženje mladih “Trik” u Bosanskom kulturnom centru “Alija Izetbegović” u Kalesiji, donoseći tamošnjem stanovništvu niz zanimljivih sadržaja i aktivnosti.

Dvodnevni festival dio je projekta “Arts fest” koji je podržala Fondacija tuzlanske zajednice.

Predsjednica Udruženja “Trik” Merima Osmanović istakla je da im je želja približiti i vratiti umjetnost i kulturu među djecu i mlade te pružiti mogućnosti svim zainteresiranim osobama da iskažu vlastitu kreativnost kroz taj projekat koji je obuhvatio niz aktivnosti poput kursa gitare, izrade nakita i oslikavanja stakla, radionice crtanja kanom te radionice slikanja.

– Cilj projekta je zapravo bio da uključimo prvenstveno što veći broj učesnika i da zajedno sa njima doprinesemo promociji volonterizma i aktivizma. Radionice su realizovane svake sedmice u određenim terminima. Učesnici su se međusobno upoznali, povezali i zajedno dali doprinos svemu ovome. Svi radovi koji su pripremljeni prije festivala na radionicama izloženi su na festivalu u ponedjeljak i utorak – likovni radovi, nakit i oslikano staklo – kazala je Osmanović.

Za članove Udruženja “Trik” poseban značaj projekta je što sav prikupljen novac ide u humanitarne svrhe za liječenje jedanaestogodišnjeg dječaka Hasana Ikića iz Bjelava.

Također, poručuju da za naredni period spremaju niz drugih aktivnosti poput pisanja projekata, pisanja CV-a i motivacionog pisma, organizovanja radionice komunikacije i javnog govora, timskog rada, kurseva stranih jezika te još veliki broj aktivnosti gdje žele uključiti djecu i mlade.