Kultura

digitalizacija rada

Od danas aktivna nova web stranica Fondacije za kinematografiju Sarajevo

23/04/2021

Rezultat rada svih uključenih je od danas vidljiv svima na web adresi: www.fondacijakinematografija.ba

Kao jedna od glavnih smjernica djelovanja novog Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo nametnula se potpuna modernizacija i digitalizacija rada u odnosu prema svim korisnicima i kompletnoj javnosti.

Shodno tome kao jedan od prvih značajnih koraka ka tom cilju je bila adaptacija web stranice Fondacije na kojoj je radna grupa radila u posljednjih nekoliko mjeseci.

Rezultat rada svih uključenih je od danas vidljiv svima na web adresi: www.fondacijakinematografija.ba.

Web stranica Fondacije u proteklom je periodu doživjela potpuni redizajn koji je urađen u skladu sa svim aktuelnim tokovima web designa a koji će na najbolji mogući način predstavljati BH kinematografiju kako domaćoj tako i u vrlo skoroj budućnosti i svjetskoj javnosti i filmskim profesionalcima.

Od februara su na stranici već uvedene sedmične vijesti vezane uz rad Fondacije i filmske projekte iz BiH i regiona a taj trend će se nastaviti u budućnosti sa značajnijim tempom sa informacijama iz evropske i svjetske filmske industrije pošto fondacija treba predstavljati jedan od kanala komunikacije filmskih profesionalaca iz naše zemlje prema ostatku regiona i svijeta. Prema tome u skorijem vremenskom periodu sav informativni sadržaj stranice bit će dostupan i na engleskom jeziku.

Od sada će zahvaljujući modernizaciji web stranice svi korisnici imati mogućnost direktne komunikacije sa osobljem Fondacije putem elektronske pošte te će imati mogućnost da se prijave i na sedmični newsletter putem kojeg će primati sve relevantne informacije i vijesti o aktivnostima Fondacije i filmskih projekata iz BiH i regiona.

Fondacija za kinematografiju Sarajevo poziva sve korisnike i zaintesovane profesionalce i umjetnike da daju svoje prijedloge po pitanju pravaca razvijanja i djelovanja web stranice kako bi radna grupa mogla pripremati i razvijati istu i prema njihovim željama i potrebama, saopćeno je iz Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Komentari

Autor: Fena, ena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.