Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osnovci iz muzičke škole “Mladen Pozajić” spremaju spektakularan koncert

dom-armije-sarajevo

Oko dvije stotine učenika u horu, gudačkom orkestru, harmonikaškom orkestru, kamernim ansamblima i solističkim tačkama, svih instrumentalnih odsjeka koji su zastupljeni u muzičkoj školi “Mladen Pozajić” (klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, klarinet, flauta, klasični balet), nastupit će sutra u Domu Oružanih snaga BiH.

Svečani koncert Osnovne muzičke škole “Mladin Pozajić” održava se u okviru Dana Općine Stari Grad, a u čast 68. godišnjice postojanja i uspješnog rada škole.
U realizaciji kocerta učestvuju nastavnici i učenici JU OMŠ „Mladen Pozajić“ Sarajevo, a kao gosti, umjetnički saradnici koncerta, pojavit će se i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

“Velika nam je čast da je od ove godine pokrovitelj koncerta i Općina Stari Grad i da je koncert jedna od manifestacija kojom Općina Stari Grad obilježava svoj dan. Zahvalili bismo se i Ministarstvu oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su nam ustupili koncertnu dvoranu, a zahvalni smo i na saradnji sa organizacijom Mreža za izgradnju mira u Sarajevu,” poručio je Mustafa Mulajbegović , direktor JU OMŠ”Mladen Pozajić”.

Na repertoaru će se naći djela kompozitora klasične muzike u izvedbama učenika koji su na proteklim internacionalnim i domaćim takmičenjima osvojili specijalne i prve nagrade.
Koncert počinje u 19,00 sati.