Kultura

široki brijeg

Otvoren konkurs za 21. Mediteran Film Festival

17/01/2020

Na konkursu mogu sudjelovati autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemlja koji svoje prijave pošalju do 20. maja 2020. godine

Otvoren je konkurs za prijavu dokumentarnih filmova za 21. Mediteran Film Festival, koji će od 19. do 22. augusta 2020., biti održan u Širokom Brijegu.

Na konkursu mogu sudjelovati autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemlja koji svoje prijave pošalju do 20. maja 2020. godine. Detalji o uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na web stranici Festivala (www.mff.ba).

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičarskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta. Selektor festivala pregledati će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 20. maja 2020. i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete.

O najboljima će za vrijeme 21. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijelit će publika Festivala, najavili su organizatori.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.