Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brčko

Otvorena izložba fotografija Ambasade Francuske u BiH “Prvaci/Prvakinje”

toudic brcko

Ambasadorica Toudic kazala je da je radosna što je danas u Brčkom otvorena ova izložba

Izložba fotografija pod nazivom “Prvaci/Prvakinje” koju je pripremila Ambasada Francuske u BiH, otvorena je u srijedu u Gradskoj vijećnici pozdravnim riječima zamjenika gradonačelnika Brčkog Ante Domića, francuske ambasadorice Christine Toudic i supervizora za Brčko Jonathana Mennutija.

Domić je zahvalio ambasadorici na odabiru Brčkog za postavljanje ove izložbe, kao i supervizoru, kazavši da predstavljaju primjer razvijenog društva jednakih mogućnosti čemu naginje i Distrikt, priopćeno je iz Ureda za informisanje brčanske Vlade.

“Mi smo multietnička sredina koja je imala uspone i padove, a koja za cilj ima napredovati i postati društvo jednakih mogućnosti, te da naši mladi ljudi vide da se može postići vrhunski cilj iako je to nekada teško i da trebaju ostati ovdje. Primjer tome pokazan je na fotografijama ovih sportaša koji su postigli zavidne uspjehe iz naizgled nemogućih situacija i na koje se trebamo ugledati kako bismo se razvili u moderan, europski grad”, kazao je Domić.

Ambasadorica Toudic kazala je da je radosna što je danas u Brčkom otvorena ova izložba.

“Meni je stalo da svaki put kada izložbu priredim u Sarajevu, tu istu priredim i u Brčkom, i drago mi je da je s nama danas i supervizor”, izjavila je ambasadorica.

Supervizor Mennuti zahvalio je Vladi Distrikta na pružanju mogućnosti da Ambasada Francuske organizira foto izložbu koja nosi jaku poruku.

“Izložba prikazuje sportaše koji mogu poslužiti kao inspiracija, da se napornim radom i trudom zaista mogu ostvariti ciljevi koje zacrtate”, istaknuo je Mennuti.

Nakon otvorenja izložbe uslijedio je sastanak kojem su, uime Distrikta, prisustvovali zamjenik gradonačelnika Anto Domić, predsjednik Skupštine Siniša Milić, dopredsjednik Ivo Filipović i šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović s ambasadoricom Toudic i supervizorom Menunutijem.

Prisutni su razgovarali o trenutnim aktivnostima u Distriktu, a posebno o budućem uvođenju francuskog jezika kao školskog predmeta.