Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorenja izložbe hrvatske slikarice Branke Grubić u galeriji “Kutcha”

unnamed (3)

Zabava povodom otvorenja izložbe “Don't Fade Away” hrvatske slikarice Branke Grubić održat će se u galeriji “Kutcha” na Skenderiji u Sarajevu, u petak, 4. 8. 2017., s početkom u 20 sati. U opuštenoj atmosferi bašte #izakutche, za dobro raspoloženje pobrinut će se Indigo duo iz Šibenika, SuperFood i The Brew Pub iz Sarajeva, te Pipi uz poruku #bolimepipi.

“Don't Fade Away” je prva Brankina samostalna izložba . Njezine slike krase zidove kolekcionara iz četrnaest zemalja na četiri kontinenta. Nakon osvojenih nagrada na natjecanjima u SAD-u i Velikoj Britaniji, te sudjelovanja na grupnoj izložbi u američkom gradu Woodstocku, odlučila se za prvi solo projekt. Za mjesto prve izložbe odabrala je Sarajevo jer je sa svakom slikom koja je ovdje našla dom, stjecala nove prijatelje.

Izložbu čini zaokružena serija dvanaest ženskih akrilnih portreta na platnima veličine jednog metra, nastalih u proteklih par godina. Poruka izložbe je da unatoč teretu svakodnevice i očekivanjima okoline, ne smijemo snove stavljati “na čekanje” i dozvoliti da izblijede. Da se isplati sanjati i biti uporan, Branka pokazuje svojim primjerom:

“I ja sam gotovo odustala od svojih snova. Na ovim prostorima nikad nije bilo pravo vrijeme za umjetnost.  Živi se po određenim pravilima – završi školu, nađi siguran posao, digni kredit.  Kist sam uzela u ruku tek u kasnim tridesetima. Uz ogroman trud i podršku najbližih, nadoknadila sam izgubljeno vrijeme. Danas šaljem radove po cijelom svijetu, otvaram svoju prvu izložbu i sretna sam ko'o prase u blatu.”

Ulaz na party je slobodan i svi su dobrodošli. Izložba će biti otvorena od 4. do 18. augusta u galeriji Kutcha, na adresi Skenderija 15, u Sarajevu.