Kultura

bogat program

Počinje “Livanjsko kulturno ljeto”, na otvaranju klapa Iskon i Livanjske mažoretkinje

20/07/2022

U sklopu manifestacije predviđena je i smotra folklora "Kad zapivam niz livanjsku stranu" te izvođenje predstave teatara Rugantino iz Zagreba "Kronika seoske ljubavi"

U organizaciji Grada Livna i livanjske Turističke zajednice, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Darka Čondrića u nedjelju, 24. jula, u Gradskom parku u Livnu otvara se tradicionalna manifestacija pod nazivom “10. Livanjsko kulturno ljeto 2022.” koja će trajati do 7. avgusta.

Kako su najavili organizatori, na otvaranju će nastupiti klapa Iskon i Livanjske mažoretkinje.

Program se nastavlja 25. i 26. jula koncertom muzičkh škola iz Livna i Mostara te 28. i 29. jula predstavama Kluba kulture Libuša- Ljubuški “Naoposum ili naopako”, tj. Produkcije Z iz Splita “Mudra glava malog mrava”.

U sklopu manifestacije predviđena je i smotra folklora “Kad zapivam niz livanjsku stranu” te izvođenje predstave teatara Rugantino iz Zagreba “Kronika seoske ljubavi”.

Organizatori nisu zaboravili ni najmlađe pa će tako za njih biti organizirano prikazivanje filma “Kako je Gru postao Gru”.

Nadalje, Centar za životnu sredinu iz Banjaluke prezentirat će 2. avgusta projekt “Vratit će se Ždralovi” a istog dana bit će upriličeno prikazivanje dokumentarnog filma “Ovo je naša kuća”.

Dan kasnije, Ornitološko društvo Naše ptice iz Sarajeva priredit će izložbu fotografija “Kraška polja”, dok je za 3. avgusta planirana izložba u organizaciji Franjevačkog muzeja i galerije Gorica “Grad sira i meda”.

Domaća pozorišna scena Cleuna koja djeluje u sastavu HKUD Dinara 5. avgusta priređuje predstavu “Ugledni gost”, a MK ‘Vukovi’ 6. avgusta organiziraju “Moto defile” ulicama grada.

Manifestacija se zatvara 7. avgusta prigodnim programom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.