Kultura

predstavljen program

Posljedni dan proljetnog izdanja regionalnog filmskog festivala

17/04/2021

Fimovi se mogu kupiti još danas, cijena pojedinačnog filma je 8 KM - 4 EUR, i bit će dostupni 48 sati od trenutka kada film prvi put bude pokrenut

Online Proljetno izdanje regionalnog filmskog festivala, koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora), traje još danas.

Publici je predstavljen program po izboru selektora četiri festivala, a saradnja će biti nastavljena i kroz dva zajednička programa koji će biti održani na sva četiri festivala: u jednom će predstaviti najbolje od evropske kinematografije, a u programu jugoslavenskih klasika zajedničko kulturno naslijeđe.

Još samo danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupan je program festivala sa devet filmova, kao i razgovori s nekim od autora filmova: pet igranih filmova: “Krvne veze” Jeanette Nordahl, “Mladi kitolovac” Philippa Yuryeva, “Novi poredak” Michela Franca, “Sluge režima” Ivana Ostrochovskog i “Smrt filma, a i mog oca” Danija Rosenberga, zatim dva dokumentarna: “Jedna od nas” Đure Gavrana i “Mala djevojčica” Sébastiena Lifshitza te dva jugoslavenska klasika: “Pavle Pavlović” Puriše Đorđevića iz 1975. godine i “Miris poljskog cveća” Srđana Karanovića iz 1977. godine.

Fimovi se mogu kupiti još danas, cijena pojedinačnog filma je 8 KM – 4 EUR, i bit će dostupni 48 sati od trenutka kada film prvi put bude pokrenut, saopćeno je iz SFF-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.