Kultura

kragujevac

Pozorište lutaka Mostar osvojilo nagradu za kreaciju lutaka na “Zlatnoj iskri”

23/11/2020

U obrazloženju za ovu nagradu istaknuto je da je "funkcionalnost i likovnost lutaka pomogla glumcima da im udahnu život na sceni", priopćeno je iz mostarskog Pozorišta lutaka

Stručni žiri 22. međunarodnog festivala lutkarskih kazališta “Zlatna iskra” u Kragujevcu, kojim je predsjedavala Emilija Mrdaković, odlučio je nagradu za kreaciju lutaka dodijeliti Aleni Pavlović za kreaciju lutaka u predstavi “Bajka o izgubljenom vremenu”, u režiji Tamare Kučinović i u izvođenju Pozorišta lutaka Mostar.

U obrazloženju za ovu nagradu istaknuto je da je “funkcionalnost i likovnost lutaka pomogla glumcima da im udahnu život na sceni”, priopćeno je iz mostarskog Pozorišta lutaka.

Dodali su kako je ovo već deseta nagrada koju je na domaćim i međunarodnim festivalima zaslužila predstava “Bajka o izgubljenom vremenu”.

Na ovaj način Pozorište lutaka u Mostaru nastavlja svoj niz uspjeha i na najbolji način pokazuje da kultura u ovom gradu postaje najbolji izvozni proizvod i pravi brend kojim se svi građani mogu ponositi, stoji u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.