Kultura

22. marta

Predstava “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” gostuje u Mostaru

18/03/2019

Govori o ženi u četrdesetim godinama i tinejdžeru, koji se slučajno sreću u javnom toaletu i pokušavaju da ispričaju jedno drugom vlastite živote

Višestruko nagrađivana predstava “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović, gostuje u Narodnom pozorištu Mostar u petak, 22. marta, s početkom u 20 sati.

Predstava je nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u partnerstvu s Kamernim teatrom 55 Sarajevo, a govori o ženi u četrdesetim godinama i tinejdžeru, koji se slučajno sreću u javnom toaletu i pokušavaju da ispričaju jedno drugom vlastite živote.

“Kada sam prvi put pročitala ovaj tekst, preplavile su me emocije koje izbijaju iz njega. Prepoznala sam u njemu slojeve moje duše. Moje tuge, strahove, čežnje, praznine koje ostaju iza ljudi koje sam voljela. U njemu sam prepoznala sva moja bića koja uporedo žive u meni. Djevojčicu koja čezne za pažnjom svog oca, prazninu majke koja više nema svog sina, neizmjernu ljubav djevojke prema bratu i žudnju zrele žene za životom. Ja nisam režirala ovu predstavu. Ova predstava je igra i mi smo igrači. Ona ništa ne objašnjava. Ona se otkriva. Ona se čuje i vidi i osjeća”, zapisala je o predstavi rediteljica i glumica Mirjana Karanović.

Glumačku postavu čine Mirjana Karanović i Enes Salković. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a muziku Draško Adžić, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.