Kultura

"Presuda: Tiha likvidacija"

Predstava Mostarskog teatra mladih na “Eks teatar festivalu” u Pančevu

30/05/2022

Na festivalu, koji se organizira pod nazivom "Biti ili ne biti čovek", bit će izvedeno 20 selektiranih predstava, najavljeno je iz Mostarskog teatra mladih

Predstava Mostarskog teatra mladih “Presuda: Tiha likvidacija” dio je programa 50. Eks teatar festa koji se održava u Pančevu u Srbiji od 8. do 12. juna.

Na festivalu, koji se organizira pod nazivom “Biti ili ne biti čovek”, bit će izvedeno 20 selektiranih predstava, najavljeno je iz Mostarskog teatra mladih.

Dodali su kako je predstava “Presuda: Tiha likvidacija” na repertoaru u Domu omladine u Pančevu u subotu, 11. juna, s početkom u 21 sat.

Predstava je autorski projekt Seada Đulića i do sada je izvedena 204 puta, a sudjelovala je na više značajnih festivala i dobila reprezentativna priznanja za svoj umjetnički rezultat.

Eks teatar fest je festival eksperimentalnog, alternativnog, niskobudžetnog i angažiranog kazališnog izraza, s tradicijom dugom pola stoljeća.

Festival prati suvremenu, prije svega domaću produkciju i iz nje izdvaja radove koji se odlikuju autentičnošću, umjetničkim integritetom i kvalitetom.

“Tematskog je karaktera, što znači da prepoznaje aktualna kazališna i društvena pitanja svog vremena i kulturnog trenutka te selektira predstave koje se njime bave”, poručili su iz Mostarskog teatra mladih.

Na kraju su kazali kako na taj način festival vrši važnu kulturološku funkciju, artikulira suvremenu produkciju prema njenom tematskom i izražajnom usmjerenju te aktualnom selekcijom doprinosi aktivnom društvenom dijalogu u stručnoj i široj javnosti.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.