Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstava o borbi za prava žena “Sedam” gostuje u Kladnju

sedam

U utorak, 20. 3. 2018. godine, od 18 sati, u Domu kulture Kladanj, biće odigrana predstava “Sedam”, scenska priča o dramatičnoj sudbini sedam žena iz Pakistana, Gvatemale, Sjeverne Irske, Rusije, Kambodže, Avganistana i Nigerije, o njihovoj borbi za ljudska prava.

Ova predstava, izvedena kao dokumentaristički recital, predstavlja ispovijest sedam žena iz zemalja sa različitim običajima, tabuima i zabranama, u kojima su žene zlostavljane, ugnjetavane i ostavljene na margini života. “Sedam” je, tokom proteklih nekoliko godina, vidjela publika širom svijeta, a u organizaciji Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini, iz ugla žena-vjernica, ovu predstavu će vidjeti i kladanjska publika.

Predstavu je producirala Šveđanka Heda Kraic Šegren, a izvođenje u Kladnju organizovano je uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi humanitarna organizacija Catholic Relief Services (CRS), sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Međureligijskim vijećem u BiH (MRV), Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).