Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

istarsko narodno kazalište

Predstava “Solo za sedam” iz Pule ispraćena ovacijama na Juventafestu

l_055c348cd33acdf82e866bb2098e2ea7

Sedam samoća na sceni, sedam odabranih trenutaka i sedam individualnih međuprostora, s promatranjem ljepote u odsutnosti sreće, držali su potpuni muk publike u Pozorištu mladih Sarajevo sve do kraja izvođenja

Drugog dana 10. internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest izvedena je predstava “Solo za sedam” Dramskog i plesnog studija Istarskog narodnog kazališta Pula.

Sedam samoća na sceni, sedam odabranih trenutaka i sedam individualnih međuprostora, s promatranjem ljepote u odsutnosti sreće, držali su potpuni muk publike u Pozorištu mladih Sarajevo sve do kraja izvođenja.

Savršeno usklađenim plesnim pokretom i s tek nekoliko izgovorenih riječi, glumci predstave “Solo za sedam” prenijeli su publici poruku da biti sam ne znači uvijek biti i usamljen. Samoća pruža priliku zaviriti u vlastiti unutrašnji svijet i prepustiti se melanholiji.

Predstava rediteljice Andree Gotovine pokazuje da mladi, u danas sve više otuđenom i usamljenom svijetu, izgubljeni između djetinjstva i odrasle dobi, teže pripadnosti.

Trećeg dana 10. Juventafesta, 9. septembra, u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo u okviru takmičarskog programa bit će izvedena predstava “Kralj Ibi” neformalne grupe “Kulturociklin” iz Kruševca, dok će predstava R.U.R. Zagrebačkog kazališta mladih/ Učilišta biti odigrana u Pozorištu mladih Sarajevo.