Kultura

u režiji Zijaha Sokolovića

Predstava “Svu moju ljubav” sutra na sceni SARTR-a

10/05/2021

“Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja

Sutra, u utorak 11. maja, sa početkom u 20h, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, publika će ponovo moći pogledati predstavu ”Svu moju ljubav” autora Laurenta Mauvigniera, a u režiji Zijaha Sokolovića!

Na ovogodišnjem Festivalu Glumca BiH, za uloge u predstavi “Svu moju ljubav” nagrađene su Selma Alispahić, za najbolju žensku glumicu i Dženana Džanić za najbolju mladu glumicu.

“Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja. Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić. Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

U skladu sa propisima, broj mjesta je ograničen, a rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox FB stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.