UZOR

Predstava “Tartuffe” od srca nasmijala busovačku publiku

Tartuffe Molier kazalisna predstava Udruga UZOR Busovaca-20 (1)

Odlučili smo sav prihod od ulaznica na ove tri predstave darovati onima kojima je u ovo nepredvidivo vrijeme potrebna ispružena ljudska ruka i suosjećanje

Busovački kazalištarci u srijedu su u kino dvorani Theatre oduševili i od srca nasmijali publiku izvedbom predstave “Tartuffe”. Predstava je odigrana u okviru Božićnih dana kulture i aktivnosti udruge UZOR iz Busovače.
U predstavu igraju: Nera Akrap, Vedran Batinić, Bojana Bošnjak, Nadine Vuleta, Ajna Kurtodža, Patricija Ćosić, Doris Ćosić i Dunja Milinović. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Jean-Baptiste Poquelin Moliera. Izvršni producenti predstave su Dario Plavčić i Ivan Sajević. Grafičku pripremu plakata uradio je Ivan Pranjković.

“Tartuffe je bezvremenska i uvijek aktualna priča koja nas uči jako bitnim životnim lekcijama. Riječ je o adaptaciji u kojoj se, kao i u izvornom tekstu, dogodi velika manipulacija pokrivena vjerskom i religijskom ustrajnošću. Kroz humor i brzu igru gledatelji će vrlo lako moći sebe staviti u scensku situaciju te povezati priču s vremenom u kojem živimo.”

Uz igranje “Tartuffea”, ovom putem iz udruge UZOR i GKM-a Vitez najavljuju igranje još dvije predstave u Busovači do kraja godine.

“8. prosinca na rasporedu je predstava “Sedam Snjeguljica i patuljak”, a 15. prosinca premijera predstave “Začarana princeza”. Obje predstave bit će izvedene u kino dvorani Theatre u Busovači, s početkom u 19 sati. Ovim igranjima bit će zaključena još jedna uspješna godina za našu kazališnu obitelj. Iako u mnogo čemu nepredvidljiva i izazovna, ova godina nam je donijela tri predivne premijere, jako dobro posjećen Busovački kazališni festival i dosta novih članova.”, navode iz udruge UZOR Busovača i GKM-a Vitez.

“Međuljudska solidarnost i suosjećanje je nešto što nas posebno veže tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. Stoga, odlučili smo sav prihod od ulaznica na ove tri predstave darovati onima kojima je u ovo nepredvidivo vrijeme potrebna ispružena ljudska ruka i suosjećanje.”, naglasio je predsjednik udruge UZOR Dario Plavčić.