Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Predstavljanje knjige “Život na sticku” Dževdeta Tuzlića

Dzevdet_Tuzlic-750×500

Sastavni dio ukupno 507 stranica ove knjige je Index imena koji na gotovo 20 stranica sadrži 3.317 imena

Predstavljanje knjige “Život na sticku” bosanskohercegovačkog novinara Dževdeta Tuzlića održat će se u sklopu Mostarskog proljeća-Dani Matice hrvatske, u srijedu, 8. maja, u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru u 19 sati.

Knjiga “Život na sticku” svojevrsni je hod kroz vrijeme u kojemu protagonisti zorno svjedoče o sebi, govore o svojim umjetničkim vizijama, idejama, rezultatima, a posebna dragocjenost je popis arhivske, audio i vizualne građe koju autor knjige podastire kao sačuvane izvore u Arhivu Javnoga servisa BiH u kojemu je proveo skoro sve godine svoga novinarskog i uredničkog staža.

Sastavni dio ukupno 507 stranica ove knjige je Index imena koji na gotovo 20 stranica sadrži 3.317 imena, a u njoj se nalaze i 193 fotografije koje na svoj način približavaju ključne aktere kulturne scene koji su tu scenu tvorili.

“Život na sticku” široka je lepeza susreta s poznatim likovima književnog, filmskog, pozorišnog i likovnog života iz BiH, Evrope i svijeta. Uz autora Tuzlića, u programu promocije sudjelovat će i Mario Vrankić, Josip Muselimović, Boro Kontić i Zija Dizdarević, objavili su organizatori.