Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Predstavljena knjiga “Rat moje majke” Sayyede Zehre Hosseyni

20/04/2017

Knjiga “Rat moje majke” Sayyede Zehre Hosseyni koju je s perzijskog na bosanski jezik preveo Muamer Kodrić, a izdala “Dobra knjiga”, predstavljena je danas na sarajevskom Međunarodnom sajmu knjiga i učila, u “Makovoj hiži” ili “Bosanskoj kući”.

S više od 150 izdanja u prvih pet godina po objavljivanju, romansirani ratni memoari Sayyede Zehre Hosseyni u Iranu uživaju ne samo status bestselera već predstavljaju svojevrstan kulturni fenomen.

Priča o ratu i opsadi Horamšahra, ispričana iz ugla žene koja je u rat ušla kao tinejdžerka, a iz njega izašla kao supruga i majka četvero djece – jeste još jedno vrijedno svjedočanstvo o užasima rata i ljudskom bezumlju, ali i kazivanje o najvišim ljudskim vrlinama.

Promovišući knjigu Aida Krzić je navela da je autobiografski roman “Rat moje majke” potresno svjedočanstvo o autoricinoj majci, ali i svim majkama od hazreti Have do majki koje će na kijametskom danu oko sebe svijati svoju djecu i štititi ih od patnji, nesreća i stradanja.

Ovaj roman, kako je ocijenila Krzić, fina je priča o porodici u kojoj su ljubav, razumijevanje, sklad, iskrenost, poštovanje, prisnost i saosjećanje vezivno tkivo i izvor sigurnosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.