Kultura

Mostarski teatar mladih

“Presuda: Tiha likvidacija” Seada Đulića na sceni MTM-a

08/08/2020
SEAD ĐULIĆ

Predstava "Presuda: Tiha likvidacija" autorski je projekt Seada Đulića koja je igrana širom Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više festivala na kojima je i nagrađivana

Mostarski teatar mladih (MTM) večeras će na Memorijalnoj sceni 2532 publici predstaviti 99. reprizu predstave “Presuda: Tiha likvidacija”, u 20.30 sati.

Posljednje izvedbe spomenute predstave igraju se pod motom Jurimo stotu, s ambicijom da se stota repriza odigra do kraja kolovoza ove godine kada počinje 45. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike.

Predstava “Presuda: Tiha likvidacija” autorski je projekt Seada Đulića koja je igrana širom Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više festivala na kojima je i nagrađivana, priopćeno je iz eMTeeM-a.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci, zapisao kako Sead Đulić sam na pozornici prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela.

“Fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje po željama iz publike vadi, otvara i raspliće svoj život. I vesela i tužna, tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li kada je trebalo učiniti nešto to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva”, mišljenja je Bičanić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.