Kultura

dječiji program

Projekcije filmova 25. SFF-a na dvije lokacije u općini Novo Sarajevo

16/08/2019

Program 25. SFF-a u Novom Sarajevu počinje u subotu (17. augusta) u 18 sati dječijim filmom 'Dobra igra: Početak' redatelja Umuta Arala

Projekcije filmova 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) bit će održane od 17. do 22. augusta na dvije lokacije u općini Novo Sarajevo – ‘Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo’ i u novootvorenom objektu ‘Dječija kuća’.

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (Kemala Kapetanovića 17) bit će projekcije Dječijeg programa SFF-a u 18 sati, a u Dječijoj kući Novo Sarajevo (Grbavička bb) projekcije će počinjati u 21 sat.

Program 25. SFF-a u Novom Sarajevu počinje u subotu (17. augusta) u 18 sati dječijim filmom ‘Dobra igra: Početak’ redatelja Umuta Arala, a u 21 sat bit će prikazan ‘Sin’ bh. redateljice Ines Tanović.

U nedjelju 18. augusta u 18 sati bit će prikazan norveški dječiji film ‘Goveđe brdo’, dok će gledaoci u 21 sat moći uživati u filmu ‘Nebeska tema – Priča o Vladi Divljanu’.

Projekcije 25. Sarajevo Film Festivala bit će nastavljene i u ponedjeljak (19. augusta). Tako će u 18 sati biti prikazan švedski dječiji film ‘Sune protiv Sunea’, a u 21 sat film o svjetski poznatom fudbaleru ‘Diego Maradona’, reditelja Asifa Kapadia.

– Općina Novo Sarajevo osigurala je određeni broj besplatnih ulaznica za Dječiji program, koji se prikazuje u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Zainteresirani građani rezervacije za taj program mogu izvršiti (na broj telefona 033 641 895) u terminu od 8 do 14 sati, svakog dana tokom Festivala, a ulaznice za željenu projekciju se rezerviraju dan prije projekcije – navode iz Općine Novo Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.