Kultura

izložba

Radovi likovne škole “Zuko i Lazo” na Konjičkom kulturnom ljetu

19/07/2021

Kao sjećanje na ta dva umjetnika u Konjicu već sedamnaest godina, u okviru Udruženja za zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa Konjic, djeluje likovna škola "Zuko i Lazo"

Na repertoaru “Konjičkog kulturnog ljeta 2021”, u okviru programa “Konjic u svjetlu očuvanja tradicionalne baštine”, Narodni univerzitet Konjic priređuje izložbu slika likovne škole “Zuko i Lazo”, pod vodstvom mentora prof. Vedata Mujaka.

Izložba će biti otvorena večeras u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic u 21 sat.

Akademski slikar Lazar Drljača i putopisac, karikaturista i pisac Zulfikar Zuko Džumhur i danas čine prepoznatljivim grad Konjic.

Kao sjećanje na ta dva umjetnika u Konjicu već sedamnaest godina, u okviru Udruženja za zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa Konjic, djeluje likovna škola “Zuko i Lazo”.

Kroz školu je prošlo preko 200 ljubitelja likovne umjetnosti, a svima im je zajedničko to da žele sačuvati sjećanje na dva velikana, koja su iza sebe ostavila velika djela.

Ovogodišnja izložba bit će posvećena Konjičanima Dženanu Kovačiću i Hajduk Afanu koji su svojim entuzijazmom i zalaganjem dali iznimno važan doprinos u osnivanju likovne škole “Zuko i Lazo”, najavili su organizatori izložbe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.