Kultura

od 15. do 27. decembra

Raznovrsni sadržaji na “Zimskom salonu knjige” u Sarajevu

14/12/2021

Najmlađi posjetitelji Sajma uživat će u pričama Djeda Mraza, a u ulozi Djeda Mraza bit će Rade Čolović, glumac Kamernog teatra

U Galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu, u periodu od 15. do 27. decembra, bit će održan Zimski salon knjige, a posjetitelje očekuje raznovrstan program.

Osim standardne sajamske ponude knjiga, među ostalim planirana je izložba portreta ‘Sarajevske face’ autora Dragana S. Stefanovića koji živi u Švicarskoj, a za bh. publiku pripremio je portrete 33 javnosti poznate ličnosti. Njegovu izložbu će otvoriti umjetnica Amra Zulfikarpašić.

Kako je najavio organizator Goran Mikulić, vlasnik Izdavačke kuće Art Rabic, Josip Pejaković promovirat će novu knjigu ‘Dejtonski nesporazum’. Iz programa Zimskog salona knjige izdvojio je i knjigu grupe autora ‘Sarajevo zajedno smo rasli ja i ti’, a o toj knjizi će govoriti Zlatko Dizdarević.

Najmlađi posjetitelji Sajma uživat će u pričama Djeda Mraza, a u ulozi Djeda Mraza bit će Rade Čolović, glumac Kamernog teatra. On će djeci čitati poučne priče i naravno, fotografirati se s mališanima.

Zimski salon knjige za posjetitelje bit će otvoren od sutra u 10 sati a svečano otvorenje najavljeno je za 17.30 sati.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.