Kultura

Salsa Congress

Sarajevo se sprema za plesni haos: Stiže i instruktor koji je radio s Jennifer Lopez

09/01/2020

Ovogodišnji Salsa Congress okupit će oko 800 sudionika iz cijelog svijeta

Plesni klub Aster u saradnji s društvenim plesnim klubom El Paso iz Sarajeva i ove godine, tradicionalno organizira najveći plesni događaj u Bosni i Hercegovini.

Sarajevo Salsa Congress, 12. po redu, biće održan u razdoblju od 23. do 26. januara 2020. godine u prostorijama hotela Holiday.

Ovogodišnji Salsa Congress okupit će oko 800 sudionika iz cijelog svijeta. Gosti dolaze iz Slovenije, Turske, Švedske, Srbije, Njemačke, Hrvatske itd. a u posebnom fokusu će biti radionice koje će voditi neki od najboljih svjetskih salsa plesača, te gala večer koja će u kongresnoj dvorani hotela Holiday biti održana u subotu, 24. januara.

Sarajevo Salsa Kongres (SSC) nije takmičarskog karaktera, nego za cilj ima popularizirati salsu. Svoje bogato plesno znanje i iskustvo s gostima dijele najbolji plesači i educiraju sudionike festivala. Svi posjetitelji festivala kroz četiri dana lude zabave imat će priliku učiti razne plesne discipline, te uživati u četiri plesne zabave na kojima će 10 DJ-eva puštati muziku i pobrinuti se za fantastičnu zabavu.

Jedan od slogana SSC je i “Učimo od najboljih” te se organizacijski tim svake godine trudi u Sarajevo dovesti najbolje instruktore kako bi svojim gostima prenijeli znanje. Pored dobro poznatih instruktora plesa koji dolaze iz svih zemalja regiona i šire, ove godine pridružit će nam se i Seo Fernandez sa svojom partnericom Martom, te Luis Vasquez zajedno s partnericom Magdom. Pored toga što su svjetski poznati instruktori, Vasquez je jedan od začetnika linijskog stila salse, a tokom svoje karijere uspješno je sarađivao s Jennifer Lopez, Johnom Travoltom i mnogim drugim.

Cilj koji je postavljen kada je održan prvi kongres nakon ovih dvanaest godina je postignut. Pored toga što je Sarajevo postalo centar regije tokom ovih zimskih dana i što su ćevapčići i salsa postali dio Sarajevske zime, tako je salsa u BiH zaživjela i ima sve više poklonika među mlađom i starijom populacijom. Sarajevo Salsa Kongres je tokom ovih 12 godina postao prepoznatljiv u regiji i šire.

Nastavljamo našu tradiciju da plesom brišemo granice i dodatno zbližavamo ljude iz cijelog svijeta i ovo je biti idealna prilika da se građani upoznaju s više vrsta plesa i pronađu onaj koji im najviše odgovara, poručili su organizatori.

Za više informacija budite slobodni kontaktirati organizatora festivala, Vedrana Marčetu na kontakt telefon: +387 61 841 355.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.