Kultura

Ibrahim Spahić

Savremena povijest nezamisliva u BiH bez NUBBiH i Vijećnice

30/07/2021

- Knjiga i čitaonice, u svim svojim formama i medijima, od raritetnih izdanja do univerzalne komunikacije mudrosti i znanja, iz Srca Vijećnice-biblioteke, ponovo će biti naši najbolji i najljepši mostovi povezivanja sa svijetom - navodi Spahić

Počasni član Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH i predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić pozdravio je odluku Gradskog vijeća Sarajevo da se Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH vrati u Vijećnicu.

– Odluka je civilizacijski rez, u odnosu na višedecenijsko ignorisanje obaveze da se Biblioteka vrati u matičnu kuću. Savremena povijest nauke, obrazovanja i kulture nezamisliva je u BiH bez NUBBiH i Vijećnice – navodi Spahić u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako ističe povratak će omogućiti da se modernizira bibliotečka djelatnost i da se čitaoci, studenti i akademska zajednica, bibliotekari, znanstvenici i umjetnici i kulturne institucije ponovo susretnu u Vijećnici, te djelotvorno i kreativno zajedno rade.

– Knjiga i čitaonice, u svim svojim formama i medijima, od raritetnih izdanja do univerzalne komunikacije mudrosti i znanja, iz Srca Vijećnice-biblioteke, ponovo će biti naši najbolji i najljepši mostovi povezivanja sa svijetom – navodi Spahić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.