Kultura

"The Ways of the Heroes"

Studio Teatar partner u projektu koji podržava program Creative Europe

01/08/2020

Radi se o složenom projektu s trajanjem dvije i pol godine, a koji bi trebao započeti u februaru sljedeće godine

Kao jedini partner iz BiH, Studio Teatar će učestvovati u realizaciji projekta vrijednog 395.000,00 eura. Naime, “The Ways of the Heroes”, projekt MNT-a, ušao je od 300 aplikacija među 13 koji će biti podržani u programu kulturne saradnje Creative Europe.

Radi se o složenom projektu s trajanjem dvije i pol godine, a koji bi trebao započeti u februaru sljedeće godine.

Pored MNT-a kao glavnog partnera, projekt uključuje još šest organizacija, od kojih je jedna iz Makedonije (izdavačka kuća Gavros), a pet iz ostalih partnerskih zemalja, Italije (La Dramaturgi), Grčke (Loop Amke), Bosne i Hercegovine (Studio Teatar), Slovenije (Institut za pozorišnu igru) i Srbije (Echo Animato).

Svaka od organizacija uglavnom se bavi produkcijom, promocijom i istraživanjem kazališnih i scenskih formi.

– Ova vijest zvuči zaista nestvarno. Studio Teatar je u manje od četiri godine postojanja, postao prepoznatljivo ime u tetarskoj umjetnosti u BiH. Kroz ovaj projekt idemo miljama dalje. Biti dio projekta koji je podržan od Creative Europe je san svake organizacije ovoga tipa. Ovo je ogromno priznanje nama u Studio Teatru ali i dokaz da se svaki rad, trud i zalaganje na kraju isplati. Nadam se da će naš put i uspjeh biti motiv i nekim drugim ljudima i organizacijama iz BiH kada su u pitanju organizacije iz svijeta kulture i umjetnosti – izjavio je direktor Studio Teatra Nusmir Muharemović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.