Kultura

U Jablanici odigrana predstava “Ajmo na fuka”

29/06/2017

Koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta Mostar i HNK Mostar “Ajmo na fuka”, autora i redatelja Dragana Komadine, odigrana je u srijedu navečer u kino sali Omladinskog kluba “Pod istim Suncem” Jablanica.

Dragan Komadina, redatelj predstave i autor teksta, kazao je za Fenu kako mu je izrazito drago što su pored mnogobrojnih gradova koje su posjetili, imali priliku igrati i pred jablaničkom publikom.

– Izrazito sam ponosan što smo večeras igrali u Jablanici, u okviru projekta ‘Pro budućnost’ kojeg finansira USAID a provodi Catholic Relief Services (CRS). Taj projekt ustvari promovira ono što ova predstava i govori a radi se u pomirenju i dijalogu – kazao je Komadina.

Podsjetio je da je predstava ‘Ajmo na fuka’ gostovala u mnogim evropskim gradovima, gdje je bila veoma dobro primljena i posjećena.

– U ove dvije godine gostovali smo u Pragu, Brnu, Beču, Zagrebu i drugim evropskim gradovima, tako da je to jedna od rijetkih predstava koja se uspjela uzdići, da kažem, ‘kroz mala vrata’, jer predstava nije niti skupa a ni preambiciozna. Ljudi prepoznaju to što ona govori o današnjici, vremenu u kojem živimo, i o ratu bez rata – istaknuo je Komadina.

U predstavi glume Saša Orušević iz Narodnog pozorišta Mostar i Robert Pehar iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, koji su ujedno i koautori cijeloga projekta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.