Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na inicijativu Dine Mustafića

U Narodnom pozorištu Sarajevo upriličen sastanak direktora bh. pozorišta

direktori bh. teatara (1)

Dogovoren je sljedeći susret prilikom teatarske smotre “Tuzlanski pozorišni dani” kada će biti pozvani svi profesionalni teatri iz Bosne i Hercegovine da se priključe ovoj inicijativi

Na inicijativu direktora Narodnog pozorišta Sarajevo Dine Mustafića, danas je u povodu obilježavanja stote godišnjice ‘Kuće na Obali’ održan sastanak direktora bosanskohercegovačkih pozorišta.

Na sastanku su prisustvovali: direktor BNP Zenica Miroljub Mijatović, direktor Pozorišta Prijedor Srđan Knjeginjić, ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, direktor NP Mostar Almir Mujkanović te direktor NP Tuzla Mirza Ćatibušić.

U razgovoru je istaknuta potreba za intezivnijom međusobnom saradnjom i razmjenom umjetničkih sadržaja institucionalnih pozorišta Bosne i Hercegovine.

Također, dogovoreno je Koordinaciono tijelo koje će okupiti umjetnička vodstva pozorišta svih bosanskohercegovačkih pozorišta koje će raditi na zajedničkoj platformi međusobne produkcione i autorske saradnje, prezentacije bh. predstava u regionu i inostranstvu, ustanovljavanju kriterija i procedura festivalskih selekcija i podizanju tehničko-organizacionog standarda svih bh. pozorišnih festivala.

Dogovoren je sljedeći susret prilikom teatarske smotre “Tuzlanski pozorišni dani” kada će biti pozvani svi profesionalni teatri iz Bosne i Hercegovine da se priključe ovoj inicijativi.

U jubilarnoj sezoni Narodnog pozorišta svi bosanskohercegovački teatri će u čast stogodišnjeg života i rada Narodnog pozorišta gostovati u Sarajevu sa svojim najboljim predstavama.

I Narodno pozorište Sarajevo će ovim povodom predstaviti svoju recentnu produkciju u svim teatarskim centrima, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.