Kultura

39. po redu

U petak počinju Pozorišne/Kazališne igre BiH u Jajcu

26/08/2020

Sve predstave bit će izvedene na pozornici Doma kulture u Jajcu pred ograničenim brojem gledatelje i uz strogo poštivanje epidemioloških mjera

Otvaranjem izložbe grafika “Crna jedra”, autora Ede Murtića, i predstavom “Pijana noć 1918.” Narodnog pozorišta Tuzla u petak, 28. kolovoza, u Jajcu će početi 39. Pozorišne/Kazališne igre BiH.

Taj najznačajniji kazališni kulturni događaj u Bosni i Hercegovini održat će se od 28. kolovoza do 4. rujna, a u natjecateljskom dijelu programa planirano je gostovanje šest predstava koje su prošle selekciju, od 14 prijavljenih, najavili su organizatori .

To su predstave “Ukulele Jam” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, “Škola za žene” Narodnog pozorišta Republike Srpske, Banja Luka, “Identitluk” koprodukcija Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Narodnog pozorišta Mostar, “Dogville” Narodnog pozorišta Sarajevo, “Nije čovjek ko ne umre” Pozorišta Prijedor te spomenuta predstava “Pijana noć 1918.”.

Selektorica ovogodišnjih Pozorišnih/Kazališnih igara BiH je Tina Laco, teatrologinja, glumica i profesorica na Sveučilištu u Mostaru, u stručnom žiriju bit će Dubravka Zrnčić-Kulenović, Maja Lasić i Damir Altumbabić, dok će u žiriju publike biti Igor Lacić, Iva Ladan, Andrea Radovac, Pašaga Hodžić i Ernisa Julardžija.

Sve predstave bit će izvedene na pozornici Doma kulture u Jajcu pred ograničenim brojem gledatelje i uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

Pored natjecateljskog programa planiran je i prateći program: izložbe, promocije knjiga, hommage nedavno preminulom profesoru i teatrologu Nedžadu Fejziću te radionica za djecu o tome kako nastaje predstava.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.