Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

U Pozorištu mladih sutra premijera predstve “Mravko Travko”

25/04/2018

U Pozorištu mladih Sarajevo u četvrtak će premijerno biti izvedena predstava prema motivima priče Mersihe Moćević “Mravko Travko”, u režiji Riada Ljutovića i muzičkoj režiji Alme Ferović-Fazlić.

U predstavi igraju Aldin Tucić, Irma Alimanović -Alihodžić i dvadeset polaznika škole za muzički teatar Instituta za muziku, teatar i multimediju.

Adaptaciju teksta, scenografiju i kostimografiju uradio je Riad Ljutović. Dizajn plakata i kompletan vizuelni identitet predstave osmislila je Agencija Komitet Sarajevo.

Predstava je rađena u koprodukciji s Institutom za muziku, teatar i multimediju Sarajevo.

Po riječima direktorice Pozorišta mladih Lejle Panjeta, radi se o edukativno-popularnom domaćem mjuziklu za najmlađi uzrast publike.

– Mali popularni raspjevani mrav obradovaće mnogu djecu, a roditelje nasmijati i oraspoložiti. Saradnjom sa Almom Ferović – Fazlić izuzetno smo zadovoljni, a vjerujem da će našu najmlađu publiku Mravko napuniti pozitivnom enegrijom kojom zrači ova predstava – kazala je Panjeta.

Muzička rediteljica i voditeljica projekta Alma Ferović-Fazlić kazale je da je “prelijepo boraviti i raditi u Pozorištu mladih, veselom domu za svu našu djecu”.

– Mravko Travko je priča o dobru i o istinskim životnim vrijednostima, koje moramo njegovati od najmlađeg uzrasta – kazala je Ferović- Fazlić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.