Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

U Vijećnici otvorena izložba “Savremeni srpski umjetnici”

izlozba savremeni srpski umjetnici55

Izložba će biti otvorena do 7. februara

Izložba slika “Savremeni srpski umjetnici” šest autora koji su članovi Udruženja likovnih umjetnika Srbije, otvorena je večeras u sarajevskoj Vijećnici.

Kustosica izložbe Olivera Vukotić kazala je da joj je namjera bila da mali isječak srpske savremene likovne scene prezentira u Sarajevu, rukovodeći se činjenicom da to bude šest različitih, stilski autentičnih i osobenih autora koji su odavno potvrđeni i koji su izgradili prepoznatljive likovne rukopise.

Svaki od autora, Milica Antonijević, Miroslav Lazović, Miodrag Mlađović, Vukašin Milović, Ervin Ćatović i Goran Čpajak, predstavili su se sa po tri djela, skulpturama ili slikama minimalizma, ekspresionizma ili apstrakcije.

Vukotić smatra da je saradnja u umjetnosti između Sarajeva i Beograda poželjna, kako bi došlo do razmijene energije, kreativnih potencijala, sučeljavanja poetika, likovnih pristupa, ali i međusobnog upoznavanja.

Naglasila je da je savremena likovna scena u Beogradu vrlo živa te da su otvoreni i za umjetnike svih generacija, od klasičnih medija do onih koji žele napraviti iskorak u nešto drugo.

– Bez obzira na sve što se dešava u našem društvu, umjetnost je uvijek bila otvorena za sve, i taj pluralizam izraza u Beogradu se jako njeguje, kao i u svim velikim gradovima – zaključila je Vukotić.

Izložba će biti otvorena do 7. februara.